Shisha daje nowy smak tytoniu poprzez połączenie z melasą

Bary z shishą są coraz częściej widoczne na terenie Europy. W Niemczech są już miejscami bardzo popularnymi, natomiast w Polsce również nabierają na sile. Istnieje wieczny spór tyczący się tego czy shisha jest bardziej szkodliwa niż papierosy i czy powinno się jej unikać. Internetowe fora są pełne wpisów zdezorientowanych rodziców, które zorientowały się, że ich dzieci korzystają z usług shisha barów.

Melasa połączona z tytoniem do shishy

melasa do shishyShisha wzbudza równie wiele kontrowersji, co zachwytów. Budzi tyle zainteresowania głównie poprzez specjalny wodny filtr, który schładza i oczyszcza wciągany dym, ponieważ potem dzięki niemu jest wytwarzana imponująca para. Tworzy ona ciekawy, tajemniczy klimat. Mistyczność takiego dymu sprawia, że ludzie czują się nieco poza rzeczywistością. Osnuci gęstą mgiełką pozwalają sobie na chwilę potrzebnego im relaksu wśród specjalnie wyselekcjonowanego grona przyjaciół. Właściciele takich barów dbają o to, żeby klienci byli szczególnie zadowoleni z proponowanych usług, więc poszerzają jakość świadczonych usług. Przykładowo do fajek wodnych dokupują światełka LED, które wzmacniają specyficzny klimat takich miejsc. Właściciele barów często oferują również melasę. Pozwala ona na stworzenie lepszego, bardziej intensywnego smaku używanego tytoniu. Melasa do shishy poprzez nasączanie tytoniu specjalną wonią daje możliwość nowych doświadczeń, wypróbowania kolejnych niezbadanych jeszcze smaków. Takie zabiegi na pewno będą przyciągać do barów nowych klientów.
Ludzie stale poszukują nowych doświadczeń, nie lubią zastanego schematu dnia, więc poszukują nowych wrażeń. Szczególnie da się to odczuć wśród młodych umysłów, które lubią bunt i nowości. Shisha daje im takie możliwości. Buntują się zakazom rodziców, innych dorosłych i uciekają do barów. Próbują tam nowych smaków, w tym tytoń z melasą.